Omnistrip 6 mm x 101 mm hechtstrips 500 stuks
Omnistrip 6 mm x 101 mm hechtstrips 500 stuks
Omnistrip 6 mm x 101 mm hechtstrips...
Omnistrip 6 mm x 101 mm hechtstrips...

Omnistrip 6 mm x 101 mm hechtstrips 500 stuks

HT.540684
Voor 16.30 besteld, morgen in huis
€ 31,54
Inclusief BTW
€ 28,94

 

Oministrip kopen? Ontdek de voordelen van de Oministrip 6 mm x 101 mm hechtstrips van Hartmann

Bent u op zoek naar hoogwaardige hechtstrips voor wondverzorging? Overweegt u de aanschaf van Oministrips? Laten we eens dieper ingaan op waarom de Oministrip 6 mm x 101 mm hechtstrips van Hartmann de juiste keuze voor u kunnen zijn. Deze hypoallergene wondhechtstrips bieden een scala aan voordelen en eigenschappen die ze tot een onmisbaar instrument maken voor wondsluiting en littekenbehandeling.

De eigenschappen van Oministrip hechtstrips

Hypoallergene samenstelling

Een van de meest opvallende kenmerken van de Oministrip hechtstrips is hun hypoallergene samenstelling. Dit betekent dat ze veilig gebruikt kunnen worden op de meeste huidtypen zonder het risico op allergische reacties of huidirritatie. Deze strips zijn geschikt voor patiënten met een gevoelige huid.

Non-woven materiaal

De Oministrip hechtstrips zijn vervaardigd uit huidkleurig non-woven materiaal. Dit materiaal is niet alleen zacht en comfortabel, maar ook flexibel, waardoor de strips zich moeiteloos aanpassen aan de contouren van het lichaam. Dit zorgt voor een comfortabele pasvorm, essentieel voor het welzijn van de patiënt.

Polyacrylaat kleeflaag

Een betrouwbare hechting is van groot belang bij wondverzorging, en de Oministrip hechtstrips voldoen aan deze eis dankzij hun polyacrylaat kleeflaag. Deze kleeflaag zorgt ervoor dat de strips stevig op hun plaats blijven, zelfs in vochtige omstandigheden. Hierdoor kunnen ze effectief bijdragen aan een optimale genezing.

Afgeronde hoeken

De Oministrip hechtstrips zijn ontworpen met afgeronde hoeken. Dit minimaliseert het risico op het loslaten van de hoeken en maakt de applicatie soepel en veilig.

Lucht- en waterdampdoorlatend

Een cruciale eigenschap van deze hechtstrips is hun extreem lucht- en waterdampdoorlatendheid. Dit bevordert een gezond wondmilieu en vermindert het risico op maceratie, waarbij de huid beschadigd kan raken door overmatig vocht. De Oministrip hechtstrips hechten veilig aan de huid zonder deze te beschadigen of pijn te veroorzaken. Dit maakt ze geschikt voor zowel volwassenen als kinderen en voor verschillende soorten wonden.

Pijnloos en residuvrij verwijderen

Bij het verwijderen van de Oministrip hechtstrips hoeft u zich geen zorgen te maken over pijn of achtergebleven resten. Ze kunnen eenvoudig en pijnloos van de huid worden verwijderd, wat het comfort van de patiënt bevordert. Deze hechtstrips zijn stralingsindifferent, wat betekent dat ze veilig kunnen worden gebruikt bij medische beeldvormingsprocedures zoals röntgenfoto's of MRI-scans, zonder dat ze de resultaten beïnvloeden. De Oministrip hechtstrips zijn bestand tegen temperatuurschommelingen, waardoor ze geschikt zijn voor gebruik in verschillende klimatologische omstandigheden.

Toepassingen van Oministrip zwaluwstaartjes

Maar waarvoor kunt u eigenlijk de Oministrip zwaluwstaartjes gebruiken? Deze veelzijdige hechtstrips vinden toepassing in verschillende situaties:

Atraumatisch sluiten van kleine wonden

Een van de voornaamste toepassingen van de Oministrip zwaluwstaartjes is het atraumatisch sluiten van kleine wonden. Of het nu gaat om een snee, schaafwond of andere oppervlakkige verwondingen, deze strips bieden een zachte en effectieve manier om de wondranden bij elkaar te houden voor een optimale genezing.

Chirurgische incisies bij primair genezende wonden

Bij chirurgische ingrepen waarbij de wondgenezing primair plaatsvindt, kunnen de Oministrip zwaluwstaartjes worden gebruikt om de incisies op een zorgvuldige manier te sluiten. Dit minimaliseert het risico op infecties en bevordert een snellere genezing.

Vermindering van trekspanning van de wondranden

Sommige wonden zijn onderhevig aan trekspanning, wat de genezing kan vertragen of complicaties kan veroorzaken. De Oministrip zwaluwstaartjes kunnen worden toegepast om deze trekspanning te verminderen en zo het genezingsproces te optimaliseren.

Stabilisering van verse littekens

Na wondgenezing is het belangrijk om littekens te stabiliseren en te ondersteunen. De Oministrip zwaluwstaartjes bieden een uitstekende manier om verse littekens te stabiliseren en te voorkomen dat ze zich uitbreiden.

Tips voor het gebruik van Oministrip zwaluwstaartjes

Bij het gebruik van Oministrip zwaluwstaartjes zijn enkele belangrijke overwegingen en tips die u kunt volgen om de beste resultaten te behalen:

  • Zorg ervoor dat de huid droog en schoon is voordat u de zwaluwstaartjes aanbrengt. Een schone ondergrond bevordert een betere hechting en voorkomt infecties.
  • Knip de zwaluwstaartjes op de gewenste lengte voordat u ze aanbrengt. Dit zorgt voor een nauwkeurige pasvorm en minimaliseert overtollig materiaal.
  • Breng de zwaluwstaartjes voorzichtig aan en zorg ervoor dat ze gelijkmatig over de wond zijn verdeeld. Dit zorgt voor een gelijkmatige verdeling van de trekspanning en bevordert een efficiënte genezing.
  • Controleer regelmatig de conditie van de zwaluwstaartjes en vervang ze indien nodig. Dit is vooral belangrijk als ze vuil of beschadigd raken.

De Oministrip 6 mm x 101 mm hechtstrips van Hartmann een uitstekende oplossing voor atraumatische sluiting van kleine wonden, het hechten van chirurgische incisies, het verminderen van trekspanning aan de wondranden en het stabiliseren van verse littekens. Dankzij hun hypoallergene samenstelling, non-woven materiaal, polyacrylaat kleeflaag en andere eigenschappen bieden ze comfort en betrouwbaarheid voor zowel patiënten als zorgverleners. Of u nu een professionele zorgverlener bent of gewoon eerste hulp wilt bieden, de Oministrip hechtstrips zijn een waardevolle aanvulling op uw medische voorraad. Twijfel niet om deze hoogwaardige hechtstrips te kopen voor effectieve wondverzorging en littekenbehandeling. Maak gebruik van hun veelzijdigheid en uitstekende hechtingskracht voor een optimale wondgenezing.

Productspecificaties Omnistrip 6 mm x 101 mm 

  • Inhoud: 500 stuks (50 x 10 stuks) - 2 x 5 stuks
  • Hartmann artikelnummer: 5406846
  • Afmeting strips: 6 mm x 101 mm 
  • Materiaal: vlieseline met polyacrylaat
Merk
Omnistrip
Kleur
Beige
Fabrikant
Hartmann
BTW
9%
Levertijd
Besteld voor 17:00 is volgende dag in huis.
Prijs
€ 20,00 - € 29,99
Inhoud
500 stuks
497 Items

Bijbehorende producten

Klanten die dit product kochten, kochten ook: